Tuesday, 24 November 2015

Adevărata învățătură despre Buddha Amida și Tărâmul Pur (editia pentru download gratuit)

Aceasta este ediția online gratuită a noii cărți  Adevărata învățătură despre Buddha Amida și Tărâmul Pur.


Linkurile pentru download sunt următoarele:
Cartea va fi tipărită la începutul anului viitor de Corporate Body of the Buddha Educational Foundation (CBBEF) din Taiwan. 


Cei care doresc pot face o mică DONAȚIE (click aici) pentru a susține efortul de răspândire a buddhismului Jodo Shinshu în România și construcția templului Amidaji.


Fragment din Introducere:


”Această carte face parte dintr-un proiect pe termen lung început în urmă cu câțiva ani ca reacție la apariția în sangha (comunitatea) Jodo Shinshu internațională a unor viziuni greșite care amenință să distrugă șansa multora de a asculta Dharma autentică despre Buddha Amida. Ea este, de asemenea, o muncă în desfășurare iar cititorii se pot aștepta să revin mai devreme sau mai târziu cu noi ediții și îmbunătățiri.

După cum știm, Dharma este a doua din Cele Trei Comori (Buddha, Dharma, Sangha) în care ne refugiem când devenim discipoli buddhiști. Pe scurt, rolul Sangha este de a asigura o transmisie autentică a Dharmei așa cum a fost ea propovăduită de Buddha Shakyamuni și Maeștrii tradiției noastre, pentru ca toți să putem primi credința (shinjin) și să atingem Buddheitatea în Tărâmul Pur. Fără o astfel de transmisie corectă nu există de fapt, nicio o sangha și nici o șansă de a atinge eliberarea din nașterile și morțile repetate.

Mai mult decât atât, Dharma este medicamentul suprem oferit de Buddha, cel mai bun Doctor, iar când îl primim trebuie să avem atitudinea unor pacienți smeriți și recunoscători, a căror sănătate și salvare depinde în întregime de prescripția Doctorului și de administrarea corectă a medicamentului. Dacă suntem preoți și învățători nu putem fi delăsători în ceea ce privește salvarea ființelor din naștere și moarte, la fel cum un bun farmacist nu oferă otravă celor care vin la el să primească medicamentul prescris de doctorul lor.

Atât timp cât noi înșine nu suntem Doctori (Buddhași) nu avem autoritatea de a schimba Medicamentul (Dharma), rolul nostru fiind doar acela de a acționa asemenea unui bun farmacist care oferă celorlalți exact ceea ce le-a prescris Doctorul (Buddha).  Cu adevărat, Amida Dharma nu este proprietatea noastră iar atunci când ne referim la ea trebuie să ne comportăm ca niște transmițători, nu ca și cum am fi creatori acesteia. Exact asta încerc să fac aici - să arăt adevărata învățătură despre Buddha Amida și Tărâmul Său Pur, contracarând în același timp unele dintre cele mai răspândite viziuni greșite ale vremurilor noastre.

Vorbind la modul general, există două mari categorii de înţelegeri greşite care trebuiesc evitate de adepţii şcolii noastre: 1) eternalismul şi 2) nihilismul.

Din prima categorie face parte credinţa într-un zeu creator şi etern iar în a doua sunt cuprinse negarea vieţii de după moarte, a renaşterii, precum şi a existenţei transcendente a Buddhaşilor şi a tărâmurilor asociate cu aceştia, mai ales a lui Buddha Amida şi a Tărâmului Său Pur. Ambele apar în diferite forme în sangha noastră internaţională şi ambele trebuie contracarate de orice adept autentic şi mai ales de către acei preoţi şi învăţători care sunt responsabili cu transmisia corectă a Dharmei despre Buddha Amida.

În această carte voi trata aceste două categorii de viziuni greşite în două părţi:

1) Adevărata învăţătură despre Samsara 
2) Adevărata învăţătură despre Buddha Amida şi Tărâmul Său Pur

Cele două sunt strâns legate între ele, prima servind ca introducere la ultima şi totodată oferind celor interesaţi câteva noţiuni fundamentale despre lumile samsarice, karma, natura de Buddha, Nirvana şamd, care sunt foarte importante în înţelegerea învăţăturii despre Buddha Amida şi Tărâmul Său Pur.

Astfel, în timp ce ascultă învăţătura lui Buddha Shakyamuni despre Samsara şi Tărâmul Pur al Iluminării, aspiraţia autentică de a scăpa din prima şi dorinţa de a renaşte în a doua poate apărea în mintea şi inima cititorului. Dacă acest lucru se va întâmpla, atunci eforturile de a scrie această carte nu au fost în zadar.”

0 comments:

Post a Comment

Leagă-ţi mintea nestatornică de Legământul Principal şi nu o lăsa să rătăcească în jungla diverselor practici. Chiar nu ai nevoie de nimic altceva în afară de Nembutsul credinţei.

Posted by Comunitatea buddhista Jodo Shinshu din Romania on Sunday, August 23, 2015

THANK YOU FOR THE SUPPORT!

THANK YOU FOR THE SUPPORT!
International Association for Buddhist Culture