Saturday, 26 May 2012

A intra in dojo cu sinceritate si intenţie corectă

 A intra în dojo cu sinceritate şi intenţie corectă înseamnă a lepăda la intrare orice gânduri care nu au legătură cu învăţătura buddhistă şi problema de cea mai mare importanţă a naşterii şi a morţii.

A intra în dojo înseamnă a lua în serios viaţa şi moartea, a refuza să trăieşti degeaba şi a da un sens ultim existenţei tale.
Dojoul sau templul este pentru cei însetaţi de adevăr şi libertate iar nu pentru cei care nu au ce face acasă. Veniţi la dojo aşa cum sunteţi, adică afundaţi în iluzii de tot felul, bolnavi de diferite patimi oarbe şi ataşamente incurabile, însă aduceţi cu voi dorinţa de vindecare, de eliberare. Nu trebuie să vă aflaţi în stări speciale ale minţii când veniţi la dojo, ci doar să respectaţi locul şi pe colegii de practică.

Dojoul este deschis buddhiştilor sau nebuddhiştilor, însă pentru totdeauna închis celor lipsiţi de respect şi bun simţ ori celor care promovează înţelegeri greşite. Adepţi Jodo Shinshu sau vizitatori de diferite orientări religioase, cercetători, curioşi, simpatizanţi, etc, oricine are acces la dojo sau templu cu condiţia să respecte regulile de comportament şi să nu ponegrească Dharma Jodo Shinshu.
- fragment din CARTEA DOJOULUI, brosura aflata in pregatire pt membri si vizitatori-

0 comments:

Post a Comment

Leagă-ţi mintea nestatornică de Legământul Principal şi nu o lăsa să rătăcească în jungla diverselor practici. Chiar nu ai nevoie de nimic altceva în afară de Nembutsul credinţei.

Posted by Comunitatea buddhista Jodo Shinshu din Romania on Sunday, August 23, 2015

THANK YOU FOR THE SUPPORT!

THANK YOU FOR THE SUPPORT!
International Association for Buddhist Culture